Videobellen met Zoom of niet

Waarschijnlijk ben jij in deze tijd van social distancing ook flink aan het videobellen geslagen, net als ik. Een mooie manier om contact te houden met familie, vrienden, collega’s en klanten.

Zelf heb ik veel contact gehad via Zoom. Een bijzonder handige tool, eenvoudig in gebruik en veel mogelijkheden.

Met de gratis variant kun je met 100 personen tegelijkertijd videobellen. Enige nadeel is dat je ‘slechts’ 40 minuten achter elkaar contact kunt hebben. Maar in deze coronatijd biedt Zoom aan om langer te kunnen beeldbellen.

Ik wil hier geen how to-artikel van maken maar wil je Zoom gaan gebruiken dan kun je online veel handige informatie vinden over het gebruik. 
Enkele duidelijke video’s hoe je een Zoomsessie kunt plannen of starten bijvoorbeeld vind je op de How to-pagina van de website E-learning-beats-corona.nl.

Veiligheid

Zoom is de afgelopen tijd negatief in het nieuws geweest vanwege privacyproblemen. Ze hebben echter beterschap beloofd en ook al stappen gezet. 
Ondanks deze problemen zijn er veel redenen waarom Zoom populair is. Het is gemakkelijk in gebruik, betaalbaar (een gratis variant is er ook), technisch betrouwbaar en het werkt handig.
Heb je gevoelige informatie zoals patiëntengegevens of geheime bedrijfsinformatie die je wilt delen ga dan voor een andere tool. 
Maar je kunt in Zoom aan heel veel knoppen draaien om wel veilig te videobellen.
Lees bv. het artikel Zoom configurations — 5 mins for privacy and security

Tip

Soms mogen of kunnen deelnemers geen applicaties downloaden, installeren of uitvoeren. Wil je deelnemers dan toch toegang geven tot een sessie dan kun je dat instellen in je account. 
Ga in je Zoomaccount naar Personal > Settings > In Meeting (Advanced)
Zet de optie ‘Show a “Join from your browser” link’ aan.
Deelnemers kunnen rechtstreeks vanuit hun browser deelnemen aan een sessie. 

Een andere beeldbelfavoriet

Naast Zoom is een andere favoriet van mij Whereby.com. Met de gratis variant kun je tot maximaal 4 personen tegelijkertijd contact kunt hebben. En je hoeft er helemaal niets voor te installeren. Eenvoudiger kan bijna niet.

Welke beeldbeltools zijn er nog meer?

Wil je weten welke tools er nog meer zijn lees dan het artikel op Frankwatching: 11 tools voor videobellen & online meetings

Heb je vragen over Zoom? Laat het me weten. Ik help je graag.