1 augustus 2016 | Hyperlinks zijn de ruggegraat van het internet. Door te drukken op een hyperlink spring je van de ene webpagina naar de andere en klik je van de ene site door naar een andere interessante plek op het web. Meteen is al duidelijk, je hebt hyperlinks die je doorleiden naar een andere website, de externe links, en je hebt hyperlinks die je van de ene pagina van een website door laten klikken naar een andere pagina binnen diezelfde site, de interne links.
Ik ga me nu even richten op die laatste, de interne links.
Waarom zijn interne links belangrijk?
- Interne links maken je website gebruiksvriendelijker
Bezoekers komen sneller op de juiste pagina terecht en behouden het overzicht. - Interne links maken je website beter vindbaar
De website wordt sneller geïndexeerd door Google. Door interne links krijgt een zoekmachine een goed idee hoe de site inelkaar steekt en welke pagina’s belangrijk zijn. En hoe beter Google al jouw webpagina’s kan vinden, hoe beter dat is voor jouw positie in Google. - Interne links zorgen ervoor dat bezoekers langer op je website blijven
Als je goede interne links maakt dan zullen bezoekers eerder doorklikken naar andere pagina’s (waar weer zo’n interessante link staat ;-)). Op deze manier blijven bezoekers langer op je website en bezoeken ze meer pagina’s.
Welke interne links zijn er?
- Je hoofdmenu is een verzameling van links. Of je menu nu links, rechts of bovenaan de pagina staat maakt niet uit. Het is de plek waar de meeste interne links te vinden zijn.
- Heel belangrijk zijn natuurlijk de linkjes in je webteksten. Via hyperlinks kun je bezoekers eenvoudig laten doorklikken naar andere interessante en relevante pagina’s op je site. Heb je een blog dan link je naar andere blogartikelen die te maken hebben met het onderwerp waarover je schrijft en interessant kunnen zijn voor de lezer.
- Tegenwoordig zie je steeds vaker linkjes staan aan de onderkant van een website, de footer.
- Een webshop als Bol.com maakt ook handig gebruik van intern linken door onder het kopje “Anderen bekeken ook” te linken naar andere producten uit het assortiment.
Door goed intern te linken kun je zelf vrij eenvoudig je website aantrekkelijker maken, voor de bezoeker en ook voor Google. Succes met het verbeteren van de interne links op je website!
Interessante artikelen