Heb jij een website met veel hyperlinks? Dan is het verstandig om met enige regelmaat je site te checken op links die niet meer werken, de broken links.
Voorkom frustratie bij je bezoeker
Niets is voor de bezoeker zo frustrerend als linkjes die uitkomen op een “404 pagina” (als deze al aanwezig is) omdat de pagina waar naar verwezen wordt niet meer bestaat. De kans dat de bezoeker je website voortijdig verlaat is groot.
Betere vindbaarheid
Maar ook op de vindbaarheid van je website heeft het een negatief effect. Websites met veel gebroken links zullen minder snel hoog in de zoekresultaten komen. Heb je veel hyperlinks binnen je website, zgn. interne links, die doodlopen dan zal je website slechter geïndexeerd worden door een zoekmachine als Google.
Hoe vind ik die dode links?
Is je website gekoppeld aan Google Search Console dan kun je de dode links daar terugvinden.
Een andere manier om je links op je WordPress website te checken is via de plugin Broken Link Checker. Deze controleert alle interne en externe links op je website. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om de niet werkende links te fixen.
Let op de snelheid
Maak je gebruik van de plugin en ben je klaar met het herstellen van de broken links dan is het slim om de plugin te deactiveren en te verwijderen. Het gebruik van een dergelijke plugin vertraagt je website namelijk flink is mijn ervaring.
Hoe vaak controleer ik op broken links?
Ik raad je aan om periodiek te controleren. Bijvoorbeeld om de vier tot zes maanden. Zo voorkom je dode links en hou je je website springlevend.
Interessante artikelen
– Zijn hyperlinks in je website belangrijk?
– 5 tips voor goede hyperlinks
Benieuwd wat sswebs voor jou kan doen? Mail of bel me gerust.